Ofte stilte spørsmål

Når er en bok antikvarisk?

Dette er noe mange lurer på, men det er dessverre ikke så lett å gi noe nøyaktig svar. Antiquus betyr jo gammel, og ofte benytter man en alder på 100 år. Så en bok fra 1800-tallet kan utvilsomt være det, men det samme kan bøkene til Dag Solstad eler Ingvar Ambjørnsen.

Blant de viktigste kriteriene er opplag og når i forfatterskapet de ble utgitt.

Spør oss om du er i tvil.

Er gammel ensbetydende med verdifull?

Nei, ikke nødvendigvis. Bokens tilstand betyr kanskje ikke alt, men definitivt mye. Noen verk er så sjeldne at de er verdifulle selv med noen lyter, men flesteparten er det ikke.

Videre kan noe så tilsynelatende enkelt som et vareomslag ha stor betydning for om boken har verdi eller ikke.

Tar dere imot alt av bøker?

Noen har store boksamlinger. I forbindelse med flytting, fra for eksempel et stort hus til en mindre leilighet, er det mange som innser at de ikke vil klare å få med seg alt.

Kanskje ønsker de ikke først og fremst å tjene noe på bøkene sine, men snarere at andre skal få glede av dem. Folk er glade i bøkene sine, også når de er klare over at verdien i rene kroner ikke er spesielt høy.

Vil dere ha dem? er derfor et spørsmål vi tidvis får.

Det er selvfølgelig hyggelig, og vi strekker oss langt for å få dette til. Likevel hender det at vi må si nei. Også vi har begrenset med plass.

Har dere noen spesialiteter?

Kart og trykk er vi gode på. Vi har også en egen tegneserieavdeling med originale striper. Når det gjelder bøker har vi kanskje litt mer litteratur om fluefiske enn andre, men ellers favner vi bredt og kan tilby noe innen de fleste genre.

Har dere bare gamle og kostbare bøker?

Nei! Vi har bøker i alle prisklasser.