Om oss

Norlis Antikvariat ble etablert som en del av Olaf Norlis Bog- og Papirhandel i 1890 og har helt siden den tid holdt til i Universitetsgaten.

Forretningen ligger et steinkast fra hovedgaten Karl Johans gate, vis-à-vis Nasjonalgalleriet.

Første etasje preges av et godt utvalg kunstbøker, foto og arkitektur samt våre skjønnlitterære førsteutgaver og utgaver på tysk og fransk. Foruten eksempler fra vår økende samling av gamle kart og trykk, har vi også samlet mange bøker og verker her som er egnede gaver.

I vår 2. etasje er det historie som råder samt sport og fritid. Lokalhistorie, polar, krig og natur er blant emnene samt den skjønnlitterære avdelingen med norske og oversatte forfattere, lyrikk, barnebøker, engelske utgaver og science fiction. Her har vi også et godt utvalg av kart, trykk og håndskrifter. Og selvsagt “det aller helligste”, det blå rommet med mange av våre mest skattede bøker.

Hva er egentlig Norlis antikvariat?

Forretningen ligger sentralt, bare et steinkast fra Karl Johan. I motsetning til en vanlig bokhandel kan vi tilby bøker som ikke lenger er i trykk, det være seg eksklusive førsteutgaver, morsomme kokebøker, sport, eller gamle reisebeskrivelser. Tenk deg hvor mange verk, om nær sagt ethvert tema det faktisk er skrevet. Du finner dem hos oss.

Antikke kart er en annen spesialitet. De er ikke bare dekorative, men gir også et enestående innblikk i hvordan fordums karttegnere så for seg verden.

Vi kan også glede kundene våre med et godt utvalg trykk og håndskrifter. Noen er skrevet av tidligere konger, andre av en munk på 1400-tallet. For å nevne noe.

På jakt etter en unik gave? Da er Norlis antikvariat stedet å lete. Vi hjelper deg gjerne. Hos oss er ingen gave for liten eller for stor.

Historie

15. mai 1890 åpnet Olaf Norlis bokhandel i Universitetsgaten 24, hvor Laura Ashley idag holder til. Flere bygninger kom til og Norli dominerte etter hvert gaten. Siden 1890 har Norli aldri vært borte fra Universitetsgaten !

Olaf Norli startet en regulær bokhandel, men han trodde på kjøp og salg av brukte bøker fra starten av. Åpningsannonsen nevner både «Nye og brugte Bøger» som likverdig handlesvare. Antikvariatet har således alltid vært en del av driften. Hans katalog nr. 1 over brukte bøker er er vi glade for å ha utstilt i forretningen den dag i dag.

Les mer

Våre ansatte

Anders Brenno

Antikvarbokhandlermedhjelper
– ansatt 2016
  • Utdannet ved Einar Granum Kunstfagskole og Kunsthøgskolen i Oslo.
  • Deltok på Høstutstillingen 2013 med videoen «Vampire Yeah» og i 2021 med «Dødens Triumf (Døden i Valdres)».
  • Debuterte i 2015 med diktsamlingen «Vampire yeah» på H. Aschehoug & Co (W. Nygaard). Hans andre diktsamling «MAKK og SØKKJI» utkom i 2019.

Richard Sørbø

Antikvarbokhandler
– ansatt 2020
  • Enkeltfag på Universitetet i Oslo, sist fransk årsenhet i 2019.
  • Ansatt i J.W. Cappelens Antikvariat i 1993, ett år hos Mats Rehnström i Stockholm.
  • Drevet eget antikvariat i Oslo, Tønsberg og Drammen i perioden 2001 – 2019.

Sindre Sperre Holmen

Antikvarbokhandlermedhjelper
– ansatt 2012
  • Utdannet ved Universitetet i Oslo med bachelorgrad i Idéhistorie, bachelorgrad i Lingvistikk og mellomfag i Latin. Holder på med en mastergrad i Lingvistikk.

Siri Gerrard

Daglig leder, medeier og antikvarbokhandler
– ansatt 2001
  • Utdannet i engelsk og litteraturvitenskap.
  • Arbeidet som fotomodell i Italia og Tyskland, og arbeider også som freelance-journalist.

Sirin Elisabeth Johnsen

Medeier og antikvarbokhandler
– ansatt 2013
  • Utdannet med Bachelor i Engelsk litteratur fra University of York og fra Einar Granum Kunstfagskole.