Kreativt Forum (nov. 2015)

Kulturuke uten K

Aftenpostens kulturmagasin K legges ned og Jan Erik Vold ga oss sin personlige tilltatelse til å forandre diktet

Aftenpostens kulturmagasin K, kåret til Årets Magasin i mai 2015, legges som kjent ned, og siste utgave kommer nå i november 2015.

– Norlis Antikvariat, som feirer 125 års jubileum i år, markerer med denne annonsen i den aller siste utgaven av «K», det vi antar at mange innen norsk kulturliv føler, nemlig at nedleggelsen medfører et tomrom innen kulturlivet. Aftenposten K har vært en unik arena for oss som kulturannonsør, et sted der vi kan snakke direkte til en stor skare av litteraturinteresserte mennesker, i et miljø vi føler oss hjemme, sier Thor Gunnar Næss, daglig leder i Norlis Antikvariat.

– Det er ikke noe hokus pokus. «K» er borte, og det kommer til og merkes i norsk kulturliv, Det har vi dramatisert ved hjelp av et av Jan Erik Volds aller mest kjente dikt, som føltes svært relevant i denne sammenhengen. Jeg har jobbet med Norlis Antikvariat siden 1996, og vi har alltid vært opptatt av å kommentere både tiden og samfunnet vi lever i, sett i perspektiv fra noen som elsker ord, litteratur, det som ligger mellom linjene, sier Erik Heisholt i Heisholt Inc.

Jan Erik Vold er kunde hos oss, og etter å ha blitt forelagt annonsen, ga han oss sin personlige tilltatelse til å forandre det på denne måten, sier Thor Gunnar Næss.

Kreativt Forum, november 2015